سر شهرتي ونجاحي ...بعمل الكريم كراميل
مرسل: السبت 17-3-2012 1:10 pm
اخواتي بالصرح العظيم اقدم لكم احب طبق في الحلوي بالنسبه الي لذلك فاني ممتازه بعمله ومشهوره به
فاليكي اختي سر من اسرار عمل الكريم الكراميل وبطريق سهله جدا وطلباته كلها في متناول ايديكي
المقادير 5 بيضات-نصف كيلو لبن -فانيليا- نص لمونه-10 معالق سكر او حسب رغبتك بالسكر
اولا لعمل الكراميل 5معالق سكر عليهم 3 معالق مية ونقطتين ليمون فقط وعلى النار قلبى لحد ما اللون يبقى بنى فاتح اوعى يتحرق بس اعملية فى الصينية الى هتعملى فيها الكريم كراميل وسيبية يبرد شوية خالص او اتركيه بالثلاجه حتي تتماسك خالص تبرد جيدا
وبعدين فى الخلاط الكهربائي كسرى البيض وبعدين حطى عليهم اللبن و فانليا كتير ونص ليمونه حتي لا تكون ظاهره رائحه البيض مو زينه و10 معالق سكر واضربى بالخلاط الكهربائي
وبعد كدة صبيهم على الكراميلالي تركينه يبرد جيدا
وتكوني طبعا محضرة صينية تانية فيها مية حوالي نصفها وتكون مغليه جيدا وهذه الصينيه تكون اكبر حجم من الصينيه اللي فيها الكراميل وحطى صينية الكريم كراميل فيها وحطيهم فى الفرن لحد ما تحسى انة ماسك نفسة
وبالهنا والشفا
فاليكي اختي سر من اسرار عمل الكريم الكراميل وبطريق سهله جدا وطلباته كلها في متناول ايديكي
المقادير 5 بيضات-نصف كيلو لبن -فانيليا- نص لمونه-10 معالق سكر او حسب رغبتك بالسكر
اولا لعمل الكراميل 5معالق سكر عليهم 3 معالق مية ونقطتين ليمون فقط وعلى النار قلبى لحد ما اللون يبقى بنى فاتح اوعى يتحرق بس اعملية فى الصينية الى هتعملى فيها الكريم كراميل وسيبية يبرد شوية خالص او اتركيه بالثلاجه حتي تتماسك خالص تبرد جيدا
وبعدين فى الخلاط الكهربائي كسرى البيض وبعدين حطى عليهم اللبن و فانليا كتير ونص ليمونه حتي لا تكون ظاهره رائحه البيض مو زينه و10 معالق سكر واضربى بالخلاط الكهربائي
وبعد كدة صبيهم على الكراميلالي تركينه يبرد جيدا
وتكوني طبعا محضرة صينية تانية فيها مية حوالي نصفها وتكون مغليه جيدا وهذه الصينيه تكون اكبر حجم من الصينيه اللي فيها الكراميل وحطى صينية الكريم كراميل فيها وحطيهم فى الفرن لحد ما تحسى انة ماسك نفسة
وبالهنا والشفا