صفحة 1 من 1

الرقاق باللحم

مرسل: الخميس 19-4-2012 12:21 pm
بواسطة أم حمزه
طريقه عمل الرقاق باللحم , و هى طريقه جديده و سهلة التحضير فى وقت قصير ,

تستطيع أن ترى الصورة بحجمها الطبيعي بعد الضغط عليها


المقادير:

1/8 كيلو لحم مفروم
2 بصلات صغيره
1/4 كيلو رقاق
كوب سمن أو زبده
2 ملعقه صغيره ملح
بهارات
2 كوب لبن
1 كوب جبنه رومي مبشور


الطريقة :


تفرمي البصله و تقلى فى الزيت الى أن يصفر لونها , ثم تضيفي اللحم المفروم و الملح و البهار , تقلبي الجميع على نار متوسطه لمدة 15 دقيقه
ترفعي المقلاه من على النار و تضيفى المقلاه من على النار و تضيفي الجبن المبشور و قلبيه جيدا
اخلطي السمن و اللبن جيدا في وعاء
ادهني الصينيه بمزيج السمن و اللبن , و ضعي قطعه من الرقاق فوق المزيج , و قسميه الى أربع قطع أو أكثر حسب الرغبه
ادهنى كل ربع من الرقاق بقليل من خليط الزيت و السمن , ثم احشيه فورا باحشو
قومي بلف كل ربع من الرقاق على هيئة سيجاره أو أى هيئه أخرى حسب الرغبه
رصي القطع في صينيه مدهونه بالسمن و ضعيا في فرن ساخن , و تترك لمدة 20 دقبقه حتى يحمر وجهها , ثم تقدم ساخنه

الرقاق باللحم

مرسل: السبت 21-4-2012 5:00 pm
بواسطة مصريه1980
يا سلام عالرقاق بتاعنا مش بنعملة إلا من العيد للعيد هههههههههه
تسلم ايــــــدك عالأكلة الشهية

الرقاق باللحم

مرسل: الأربعاء 9-5-2012 11:21 pm
بواسطة لحن الأمل
تسلم ايـدك ويعطيك الف عافيه

الرقاق باللحم

مرسل: الخميس 10-5-2012 10:40 am
بواسطة أم حمزه
مصريه1980 كتب:يا سلام عالرقاق بتاعنا مش بنعملة إلا من العيد للعيد هههههههههه
تسلم ايــــــدك عالأكلة الشهية
ميرسييييييييييييييييييييييييي مصريه حبيبتي لمرورك الطيب متلك جزاكي الله كل الخير

الرقاق باللحم

مرسل: الخميس 10-5-2012 10:48 am
بواسطة أم حمزه
لحن الأمل كتب:
تسلم ايـدك ويعطيك الف عافيه

تسلميلي لحن الامل ويسلمووووا لمرورك العطر